Behandeling > Parodontologie

Parodontologie

Gingivitis

Gingivitis betekent letterlijk ontsteking van het tandvlees. Een ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën in tandplak. Tandplak ontstaat ieder dag op de gebitselementen en langs de tandvleesrand. Een tandvleesontsteking kunt u herkennen aan: gezwollen tandvlees, bloeding, pijn en roodheid. Vaak is er veel tandsteen in de mond aanwezig. Tandsteen irriteert het tandvlees waardoor de klachten ontstaan. Door een goede mondhygiëne en een professionele gebitsreiniging kan de tandvleesontsteking verholpen worden.
 

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het kaakbot die wordt veroorzaakt door bacteriën in tandplak. Vaak ontstaat parodontitis door een slechte mondhygiëne maar kan ook veroorzaakt worden door bacteriën in de mondflora.

Tanden en kiezen staan vast in het kaakbot. Door de ontsteking zal het kaakbot langzaam verdwijnen, hierdoor zullen tanden en kiezen los gaan staan. Om het gebit te kunnen behouden zal de parodontitis behandeld moeten worden door de mondhygiëniste.

Wij hebben mondhygiënisten in ons team die zeer ervaren zijn in het behandelen van tandvlees- en kaakbotproblemen. Samen met u zullen zij zich inzetten voor een goed behandelresultaat. Het directe resultaat van de behandeling en het resultaat op de lange termijn staat of valt met een goede mondhygiëne.